Contact met uw dokter – Huisartsenpraktijk Brakel – Brakel
Wilhelminalaan 11 5306 XA Brakel

Contact met uw dokter

Spreekuur
Uw huisarts werkt uitsluitend volgens afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen tussen 08.00-12.00 naar tel.nr. 0418-671250. Meestal kunt u dezelfde dag terecht.

De assistente zal u vragen wat de reden is voor de afspraak. Hierdoor kan zij zorgen voor de inschatting van de urgentie en een adequate planning. Onze assistentes hebben, net als de huisartsen, een beroepsgeheim en zijn dus verplicht om vertrouwelijk met de door u gegeven informatie om te gaan. U bent uiteraard niet verplicht om de reden van uw bezoek te vermelden.

Voor een afspraak wordt 10 minuten ingepland; dit is de gemiddelde tijd die nodig is om een klacht zorgvuldig te kunnen behandelen. Indien u meerdere klachten heeft of extra tijd nodig denkt te hebben, overlegt u dit dan telefonisch met de assistente wanneer u een afspraak maakt. Dit voorkomt wachttijden voor andere patiënten.

Ter voorbereiding op uw afspraak is het goed om te proberen uw klachten zo duidelijk mogelijk te omschrijven: wat kan ik erover vertellen, wat wil ik weten of vragen, waar heeft mijn klacht mee te maken.

Bij klachten van buikpijn, darmen en urinewegen kan het nuttig zijn om de lichaamstemperatuur te meten en een potje ochtendurine mee te nemen.

Huisbezoek
Als u fysiek niet in staat bent om naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent, kunt u een huisbezoek aanvragen.

Omdat er in de praktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden zijn, is het beter om naar de praktijk te komen.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen tussen 08.00-12.00 naar tel.nr. 0418-671250, toets 2.

Telefonisch spreekuur
Het telefonisch spreekuur is bedoeld voor het bespreken van uitslagen en voor korte vragen die de huisarts kan beantwoorden zonder u persoonlijk te zien. Om gebruik te maken van het telefonisch spreekuur, belt u de praktijk tussen 12 en 12:30 uur.

Het telefonisch spreekuur is niet bedoeld voor het aanvragen van aanvullend onderzoek of een verwijzing. Hiervoor dient u een afspraak te maken op het spreekuur.

eConsult
E-consuting is mogelijk via het patientportaal.  Maak gebruik van ons patientportaal, middels “Uw Zorg online” Wij streven ernaar uw vraag via E-consult binnen 24 uur te beantwoorden en in ieder geval binnen 2 werkdagen.

Beeldbellen

In overleg kan een afspraak door middel van beeldbellen worden gemaakt.

Telemonitoring

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het van waarde is dat u thuis metingen verricht en deze doorgeeft aan de praktijk. Te denken valt aan bloeddrukmetingen of saturatiemetingen. Op advies van uw huisarts kunt u met geleende apparatuur thuismetingen verrichten en deze doorgeven aan de praktijk.

Afspraak op spreekuur praktijkassistente
Het aanstippen van wratten, verwijderen van hechtingen, het behandelen van kleine wonden, oren uitspuiten, het maken van een ECG en bloeddrukcontrole worden gedaan door de assistentes. Hiervoor kunt u een afspraak maken voor de behandelkamer. Voor zo´n afspraak meldt u zich eerst bij de assistente.

Zorg voor patiënten met Diabetes Mellitus, COPD en/of hart en vaatziekten

De zorg voor patiënten met diabetes mellitus (suikerziekte), COPD en/of hart- en vaatziekten wordt met behulp van onze praktijkondersteuner gedaan. U komt voor deze geprotocolleerde zorg op het spreekuur van de praktijkondersteuner en een keer per jaar op het spreekuur van de arts.

Afspraak annuleren
Indien een gemaakte afspraak niet door kan gaan, wilt u dan z.s.m. contact opnemen met de assistentes? De vrijgekomen spreekuurtijd kunnen wij weer beschikbaar stellen aan andere patiënten. U kunt de assistentes bereiken via 0418-671250 of aan de balie. Wanneer u een afspraak in de webagenda heeft gemaakt, kunt u deze zelf annuleren.

Indien u een afspraak niet tijdig (uiterlijk 24 uur van tevoren) annuleert, kunnen hiervoor kosten in rekening worden gebracht. Dit geldt voor alle afspraken met de huisarts, doktersassistente en de praktijkondersteuner.